omisego
Token

OmiseGO

(OMG)
Tyyppi
  • Yleiskatsaus
  • Coindata
  • Markkinat
  • Mikä on OmiseGO?
  • Minkälaisia ongelmia OmiseGO ratkaisee?
  • Keitä ovat OmiseGO:n asiakkaat ja mihin OmiseGO:ta voi käyttää?
  • Keitä on OmiseGO:n takana?
  • Proof of Stake -järjestelmä OmiseGO:ssa
  • Mitkä ovat OmiseGO:n hyvät puolet?
  • Mitkä ovat OmiseGO:n huonot puolet?

Mikä on OmiseGO?

OmiseGO on uuden sukupolven lohkoketjukeksintö, jonka on kehittänyt kaakkoisaasialainen Omise. Alati kasvava kysyntä joustavia, rajat ylittäviä maksuja kohtaan verkko-operaattoreiden välillä tarkoittaa sitä, että tarve hajautetuille ja luotettaville ratkaisuille näissä haasteissa kasvaa entisestään. OmiseGO pyrkii nousemaan juuri tällaiseksi ratkaisuksi.

Kyseessä on avoin maksualusta, joka on rakennettu erilliseen lohkoketjuun Ethereumin pohjalta. OmiseGO on kunnianhimoinen projekti, johon liittyy useita tavoitteita, mutta ennen kaikkea tavoitteena on luoda hajautettu pörssi ja vaivatonta kaupankäyntiä kaikkialla maailmassa.

OmiseGO:lle erityistä on se, että käyttäjä voi vaihtaa fiat-valuuttoja (dollarit, kruunut, eurot, jenit, jne.) kryptovaluuttojen lisäksi. Suuren kokoluokan toteutuksen myötä projektilla on potentiaalia haastaa kryptovaluuttoihin keskittyvät pörssit kuten Krakenin tai Coinbasen.

Silloin tarvetta ei enää tule olemaan välikäsille esimerkiksi valuuttoihin liittyvissä transaktioissa verkossa tai kansainvälisissä tapauksissa. OmiseGO:n perustajat näkevät suuria ongelmia nykypäivän maksuratkaisuissa kuten pankeissa ja elektronisissa maksualustoissa. Lohkoketjuteknologiaa pyritään hyödyntämään näiden ongelmien ratkaisemisessa.

 

OmiseGo

OmiseGO-verkko kattaa:

-           markkinalikviditeetin

-           tilausten tekemisen

-           nimityksellä "clearing houses" tunnettujen toimijoiden hallinnan (välikädet rahansiirroissa)

-           suuret maksut

"Lohkoketju mahdollistaa yhteiskunnalle maailman liiketoimintaprosessien muuttamisen tiettyjen keskitettyjen toimijoiden (esim. organisaatiot, yritykset, yhdistykset) parista vapaaseen, hajautettuun tietoverkostoon."

OmiseGO-lohkoketjun pääkomponentit

Miten OmiseGO siis aikoo mullistaa pankki- ja maksusektorin? Projekti koostuu kolmesta pääosasta OMG-tokenin ohella. Jälkimmäisenä mainittua käsittelemme hiukan tarkemmin myöhemmässä vaiheessa.

Keskitetty pörssi (DEX)

Hajautettuun pörssiin liittyy lukuisia hyödyllisiä toimintoja, joita perinteiset pankki- ja pörssiympäristöt eivät pysty tarjoamaan. Niistä tärkein ja samalla myös OmiseGO:n kohdalla äärimmäisen suuri myyntiargumentti on se, että lohkoketjuteknologiaa käyttämällä tämä pörssi pystyy toimimaan halki maksuverkoston.

Nostetaanpa esimerkiksi tilanne, jossa käytät PayPalia suorittaaksesi maksuja ulkomaille tänään. Jotta vastaanottaja voisi vastaanottaa rahat, täytyy hänelläkin olla oma PayPal-tili, joka on yhdistetty pankkitiliin. Hajautetussa pörssissä tämä ei kuitenkaan enää ole välttämätöntä. Sen myötä varat voidaan siirtää paikasta A paikkaan B hyvin lyhyessä ajassa riippumatta siitä, mistä verkosta ne tulevat ja minne ne menevät.

Pörssi on myös yhteensopiva niin kryptovaluutoilla kuin fiat-valuutoilla tehtyjen kauppojen kanssa. Jos haluat lähettää Norjan kruunuja, mutta vastaanottaja puolestaan haluaa Yhdysvaltain dollareita, on se täysin toteutettavissa hajautetun OmiseGO-pörssin avulla.

Vaikkei se olekaan pakollista, voi tällaisessa tilanteessa valita rahan lähetettäväksi kryptovaluutan kautta (EUR > ETH > USD tässä esimerkissä), joka tekee siitä turvallisempaa ja nopeuttaa käsittelyaikoja. Tällaisessa hajautetussa pörssissä kaikenlaisten valuuttojen käsitteleminen on mahdollista.

OmiseGO-lompakko

Tätä lompakkoa käyttämällä voi säästää, lähettää ja vastaanottaa rahaa ja muita varoja. Lompakko liitetään suoraan OmiseGO-verkkoon. Lompakko-ohjelman avaamisen yhteydessä tietokone aktivoituu yhtenä solmuna lohkoketjussa. OMG-valuutan kohdalla tämä on tärkeää ja sitä tullaan käsittelemään tarkemmin myöhemmin tässä oppaassa.

SDK: Kehykset lompakon kehittämiseen

Koska OmiseGO luo universaalin maksumenetelmän, jota kuka tahansa voi käyttää riippumatta verkosta, lompakosta, valuutasta tai kansallisuudesta, ovat perustajat kiinnostuneita lohkoketjun kehittämisestä. Näin ollen kehittäjille tarjotaan maksuton kehittämispaketti.

Näissä puitteissa on osittain etukäteen määritellyt kehykset, jotka tekevät oman lompakon luomisesta OmiseGO-verkossa helpompaa kiinnostuneille yrityksille ja kehittäjille. Tämän seurauksena yhä useammat ihmiset hyötyvät uudesta alustasta, joka joka puolestaan laajentaa sen asiakkaille kohdistettua tarjontaa entisestään.

Mitä Ethereumilla ja OmiseGO:lla on toistensa kanssa tekemistä?

Ethereum ja OmiseGO liittyvät läheisesti toisiinsa, eikä vähiten siksi, että Vitalin Butarik on ollut projektin konsulttina sen alusta lähtien. OmiseGO on rakennettu Ethereum-lohkoketjun päälle ja useat siinä suoritetut transaktiot kulkevat Ethereumin läpi.

Menetelmät, jotka liittyvät siirrettäviin varoihin ja tehtäviin tilauksiin, suoritetaan OmiseGO-verkossa. Itse rahojen siirto tapahtuu kuitenkin Ethereumin nykyisessä lohkoketjussa.

Lisäksi Ethereumin kryptovaluuttaa eli etheriä (ETH) käytetään viitevaluuttana silloin kun fiat-valuuttaa vaihdetaan toiseksi fiat-valuutaksi kryptovaluutan kautta tässä hajautetussa pörssissä. Tällä tavoin sekä Ethereum-ketju että Ethereum-valuutta ovat tärkeässä asemassa OmiseGO:n kannalta.

Minkälaisia ongelmia OmiseGO ratkaisee?

Jos OmiseGO-projekti toteutetaan kokonaisuudessaan, tulee se mullistamaan sähköisen kaupankäynnin täysin. Hajautettu pörssi tarjoaa mahdollisuuden kaupankäyntiin niin fiat- kuin kryptovaluutoilla useammassa maksuverkossa. Tämä on käytännössä täysin avoin kaupankäyntialusta, josta kuka tahansa voi hyötyä.

OmiseGO:n motto on 'Unbank the banked', jolla viitataan sen hajautettuun tapaan suorittaa siirtoja ja käydä osakekauppaa. Sen sijaan, että rahat ja muut varat jäisivät roikkumaan käsittelyn ajaksi järjestelmiin, voi ne nyt siirtää suoraan osapuolten välillä ennätysajassa. Ainoa kriteeri on se, että maksuratkaisu 'pohjautuu' OmiseGO-lohkoketjuun.

Lisäksi projekti tarjoaa henkilöille, joilla ei ole pankkitiliä, pääsyn yksinkertaisten, tehokkaiden ja edullisten maksuratkaisujen pariin. On olemassa satoja miljoonia ihmisiä, joilla ei ole omaa pankkitiliä, joten senkin vuoksi tarve yksinkertaisille rahansiirtomahdollisuuksille on valtava.

Nykypäivänä rahansiirto tällaisille ihmisille on mahdollista Moneygramin ja Western Unionin kaltaisten palveluiden välityksellä, mutta ne ovat kalliita ja vaikeaselkoisia. OmiseGO-pörssin käyttämiseen ei tarvita mitään muuta kuin älypuhelin ja pääsy OmiseGO-lompakkoon, jotta rahansiirto onnistuu.

omisego-website

Keitä ovat OmiseGO:n asiakkaat ja mihin OmiseGO:ta voi käyttää?

Yksittäiset henkilöt

Maailmassa on olemassa noin kaksi miljoonaa niin kutsuttua 'pankitonta' ihmistä, eli henkilöitä, joilla ei ole nimissään pankkitiliä. Tässä piilee valtava markkinapotentiaali OmiseGO-projektin tarjoamille ratkaisuille ja aluksi tarjonta kohdistetaankin Kaakkois-Aasian markkinoille.

Detaljistit

OmiseGO Software Development Kit tekee mahdolliseksi kaikille jälleenmyyjille missä päin maailmaa tahansa kehittää maksuratkaisuja asiakkailleen. Niin kauan kun se rakennetaan OmiseGO-verkkoon, integroidaan se pörssiin, joka tekee elektronisesta kaupankäynnistä yksinkertaista ja maailmanlaajuista. OmiseGO:n edellisenä versiona tunnettua maksuratkaisua nimeltä Omise ovat käyttäneet jo tuhannet jälleenmyyjät Aasiassa.

Thaimaa

OmiseGO on saanut merkittävää jalansijaa Thaimaassa, jossa OMI on alunperin perustettu. Hankkeella on yhteistyösopimuksia Thaimaan valtiovarainministeriön sekä useiden maan suurten pankkien kanssa. Omise on jopa ryhtynyt yhteistyöhön McDonaldsin kanssa ja nykyisellään OmiseGO tarjotaan maksuvaihtoehtona yli 200 ravintolassa.

Keitä on OmiseGO:n takana?

OmiseGO on OMIS-nimisen yrityksen keittämä ja sen perustajia ovat Juni Hasegawa (Japani) ja Donnie Harinsut (Thaimaa). Tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat olleet Ethereumin johtavana kehittäjänä tunnettu Vitalik Buterin, Blixt Networksin perustaja Joseph Poon sekä Gavin Wood, joka on niin ikään yksi Ethereumin perustajista.

OmiseGO tunnetaan siitä, että koko projekti on rahoitettu yksityisellä ICO-myynnillä. Valuutalla ja alustalla oli noin 100 miljoonan dollarin korot ennen kuin julkinen ICO-myynti käynnistyi, mutta Omise päätti pysäyttää myynnin heti kun se oli onnistunut keräämään tarvitsemansa 25 miljoonan dollaria.

OmiseGO ei ole minkään yksittäisen yrityksen omistuksessa. Toisin sanoen Omise ei ole alustan omistaja. Sen sijaan kyseessä on avoimen lähdekoodin alusta, jolle kuka tahansa voi kehittää sovelluksia. Juurikin omistajat hallinnoivat OMG-valuuttaa. Halutessaan voi toimintaa verrata perinteisten yritysten osakeomistamiseen. Mitä useampia osakkeita sinulla on (eli mitä suurempi arvo sinulla on hallussasi), sitä suuremman osan verkkoa silloin "omistat".

Mikä on OmiseGO:n OMG-valuutan tarkoitus?

OMG-valuutta tulee olemaan OmiseGO:ssa läheisesti linkitettynä OmiseGO-lompakkoon. Kuten aiemmin jo mainittiin, tekee tämä sovellus auki ollessaan tietokoneestasi solmun lohkoketjuverkossa. Kun transaktiota viedään läpi, täytyy sen tulla vahvistetuksi useamman solmun toimesta. Toisin sanoen se edellyttää hyväksyntää useammalta aktiiviselta tietokoneelta, joissa OmiseGO-lompakko on asennettuna ja avoinna, jotta transaktio voitaisiin viedä loppuun.

Mutta mitä tapahtuu, jos lompakkosi on tyhjä?

Proof of Stake -järjestelmä OmiseGO:ssa

Tässä kohtaa OmiseGO:ssa kuvioihin tulee niin kutsuttu Proof of Stake -järjestelmä eli POS-järjestelmä. Käyttäjä tarvitsee lompakkoonsa tietyn määrän OMG-valuuttaa voidakseen vahvistaa vastaavan määrän transaktioita lohkoketjussa.

Kun OmiseGO-verkossa suoritetaan transaktioita, kertyy jokaisesta transaktiosta pieni provisio. Tämä tuotto jaetaan OMG-valuuttaa omistavien kesken tietty määrä suhteessa siihen, kuinka paljon valuuttaa heillä on omistuksessaan.

’Stake’ voidaan kääntää suomeksi "panostamiseksi" tai "satsaamiseksi". Mitä enemmän lompakkoonsa varoja säilyttää, sitä enemmän on OmiseGO-transaktioilla mahdollista tienata. Mikäli verkkoa väärinkäyttää jollain tapaa, esimerkiksi henkilökohtaisen hyödyn tavoittelemiseksi, saattaa silloin menettää oikeuden varmentaa transaktioita ja pahimmillaan menettää kaikki valuuttansa.

Tämän ansiosta OmiseGO houkuttelee omistamaan valuuttaa, mutta samalla myös minimoimaan kiinnostuksen yrittää lohkoketjussa huijaamista. OMG-valuuttaan sijoittamalla voit voittaa enemmän, mutta toisaalta yhtä lailla voit myös hävitä enemmän.

Mitkä ovat OmiseGO:n hyvät puolet?

Kenties suurin etu OmiseGO:ssa on se, että jos projekti lyö itsensä läpi, on sillä valtava kasvupotentiaali. Kysyntä yksinkertaisia maksuratkaisuja kostaan sekä yksityishenkilöiden että jälleenmyyjien keskuudessa voi potentiaalisesti tehdä OmiseGO:sta globaalin tuotteen.

Hajautetun vaihtopörssin myötä on mahdollista siirtää niin fiat-valuuttoja kuin kryptovaluuttoja ilman, että hallinnoimiseen tai käsittelyyn tarvittaisiin perinteisen rahoituslaitoksen apua. Transaktiot voidaan suorittaa ennätysnopeasti ja lohkoketjuteknologian ansiosta todella turvallisesti. Kyseessä voi hyvinkin olla tulevaisuuden maksuratkaisu suuremman mittakaavan tapahtumissa.

Aasia on yhä nopean kasvun markkina-aluetta. Koska OmiseGO kohdistaa tarjontansa erityisesti näille markkinoille, on tarjolla valtava määrä erilaisia mahdollisuuksia. Projekti on jo vakiinnuttanut paikkansa Thaimaassa ja on levittäytymässä eri puolille Kaakkois-Aasiaa. Alueella asuu useita miljoonia ihmisiä, joilla ei ole pankkitiliä ja joiden elämää OmiseGO voi helpottaa suuresti.

Ei ole epäilystäkään siitä, etteivätkö Vitalik Butarinilta ja Gavin Woodilta (Ethereum) saadut neuvot sekä suora yhteys lohkoketjuverkkoon olisi edesauttaneet OmiseGO:n toimintaa. Ethereum on yksi lohkoketjumaailman jättiläisistä niin valuuttojen kuin projektikehityksen osalta. Tämä tuo OmiseGO:lle etua verrattuna moneen muuhun samankaltaiseen uuteen projektiin ja kryptovaluuttaan.

Jotta OmiseGO:n valuutan arvo voisi kasvaa, on projekti riippuvainen suuren mittaluokan sovelluksista. Jos useammat kehittäjät, yksityishenkilöt ja treidaajat käyttävät Omisen ratkaisuja, on kryptovaluutalla runsaasti potentiaalia vahvistumiseen.

Mitkä ovat OmiseGO:n huonot puolet?

Kunnianhimoiset projektit ovat aina riskialttiimpia. Pyrkimällä ratkaisuun, joka tekee käytännössä sekä pörssivälittäjistä että valtaosasta pankkeja tarpeettomia, nostaa OmiseGO riman hyvin korkealle. Pankkialalla jo vakiintuneiden toimijoiden haastaminen vaatii todella kovatasoista vaihtoehtoa ja saattaa olla, että projekti on ottanut haukattavakseen hiukan liian suuren palan kerralla.

Trendi kuitenkin on se, että tulemme näkemään yhä enemmän lohkoketjuteknologiaan pohjautuvia maksuratkaisuja. Se, millä tasolla ne tulevat toimimaan yhteistyössä jo olemassaolevien pankkien sekä valtioiden kanssa, on vielä epäselvää. Lisäksi on mahdollista, että pankit ja valtiot ympäri maailmaa alkavat lopulta kehittämään omia digitaalisia valuuttojaan.

Jos tulemme tulevaisuudessa käyttämään OmiseGO:n tyyppistä projektia, ei se tarkoita välttämättä sitä, että juuri OmiseGO saa kunnian olla onnekas palveluntarjoaja. On olemassa useita muita kryptovaluuttoja, joilla on samankaltaisiin tavoitteisiin pyrkiviä projekteja. On hyvin todennäköistä, että joku niistä tulee menestymään samalla kun muut joutuvat pettymään.

Yhteenvetona on syytä mainita, että niin OmiseGO:n kuin muiden kryptovaluuttaprojektien onnisteminen riippuu sovelluksesta. Näyttää kuitenkin siltä, että mikäli pelkästään Omise onnistuu etenemään oikeaan suuntaan, on OmiseGO trendin jatkuessa tulevaisuudessa todella suuri tekijä netin kaupankäyntialustojen joukossa.

Lue lisää:

Lue OmiseGOs whitepaper täällä .

Lisätietoja saat OmiseGO-projektin yksityiskohtaisesta oppaasta täältä.

0.00
%
  • Markkina-arvo:
    $0.00
  • 24 h kaupankäyntivolyymi:
    $0.00
  • Kierrossa olevat tokenit:
    $0.00
  • Tokenit yhteensä:
    $0.00
Osta Bitcoineja, Litecoineja ja Ethereumia: Saat 10$ bonusta! Osta Coinbasella nyt