neo
Token

NEO

(NEO)
Tyyppi
Alusta
 • Yleiskatsaus
 • Coindata
 • Markkinat
 • Mikä on NEO?
 • Millaisia ongelmia NEO ratkaisee?
 • Mille markkinoille NEO suuntaa katseensa?
 • Keitä NEO:n taustalta löytyy?
 • Mitkä ovat NEO:n hyvät puolet?
 • Mitkä ovat NEO:n huonot puolet?

Mikä on NEO?

NEO on ensimmäinen Kiinassa lanseerattu hajautettu ja ( avoimeen lähdekoodiin ) pohjautuva kryptovaluutta ja lohkoketjualusta. Monet pitävät NEO:a Kiinan vastineena Ethereumille, sillä useat NEO:n perustavoitteista tuovat mieleen Ethereumin.

"NEO laadittiin viemään tämänhetkistä perinteistä taloutta älykkääseen talouteen."

NEO:n tarkoituksena oli helpottaa tulevaa taloutta; sitä, jota kryptovaluuttojen laatijat kutsuvat älykkääksi taloudeksi. Älykäs talous on digitaalinen versio nykytaloudestamme ja se rakentuu digitaalisten resurssien / varojen, digitaalisen henkilöllisyyden ja älykkäiden sopimusten yhdistelmän pohjalta.

Mitä ovat digitaaliset resurssit / varat?

Digitaaliset resurssit / varat ovat digitalisoituja versioita niistä varoista, joita sinulla tällä hetkellä jo on omistuksessasi. Lohkoketjuteknologiaa käytämällä tällainen digitalisointi voidaan toteuttaa hajautetusti, mutta silti täysin turvallisesti.

Kuvittele, että talosi arvo on 300 000 euroa. Tämän arvon digitalisoimisen myötä saat talollesi todistuksen NEO-lohkoketjulta sekä vastaavan summan digitalisoidussa valuutassa. Kun resurssit ja varat digitalisoidaan, helpottaa se niiden turvallista myymistä ja ostamista ilman tarvetta välikäsien käyttämiseen.

Mikä on digitaalinen henkilöllisyys?

Digitaalinen identiteetti on henkilöllisyytesi elektroninen versio. NEO käyttää erilaisia todentamismenetelmiä, kuten sormenjälkeä, kasvojentunnistusta, äänentunnistusta ja tekstiviestejä, varmistaakseen digitaalisen henkilöllisyyden alustalla.

Orgaanisatiot, yritykset ja yksilöt tarvitsevat digitaalisen henkilöllisyyden takaamaan digitaalisten transaktioiden luotettavuuden. NEO hyväksyttää digitaalisen henkilöllisyyden kansainvälisiä standardeja noudattaen koskien niin kutsuttua digitaalista henkilöllisyyttä. ( PKI X.509 -standardi ).

Mitä ovat älykkäät sopimukset?

Lyhyesti kuvailtuna älykkäät sopimukset toimivat seuraavasti: Jos A toteutuu, myös B toteutuu. Jos A ei toteudu, niin sitten C toteutuu. Tämäntyyppiset digitaaliset sopimukset Nick Szabo määritteli jo vuonna 1994:

"Kun esiohjelmoitu tila toteutuu, toteutetaan älykkäät sopimukset sopimuksen ehtojen mukaisesti."

Lohkoketjuteknologiaa hyödyntämällä on pystytty saavuttamaan paljon luotettavampi järjestelmä älykkäiden sopimusten käyttämisen kannalta. Useiden itsenäisten osapuolten suorittaman hajautetun vahvistamisen ansiosta älykkäät sopimukset ovat täysin vedenpitäviä. Niissä on paljon samaa kuin monissa pankkimaailmasta tutuissa toiminnoissa, kuten esimerkiksi AutoGirossa.

Älykäs talous on toisin sanoen hajautettu, turvallinen ja digitalisoitu versio nykyisestä taloudesta. Kauppakumppaneiden väliseen keskinäiseen luottamukseen, läpinäkyvyyteen, standardisoituihin sopimuksiin ja sääntelyyn keskittymällä NEO pyrkii kehittymään uuden talouden alustaksi.

neo-website

Millaisia ongelmia NEO ratkaisee?

Valtaosa olemassaolevista kryptovaluutoista ja aivan erityisesti niistä vanhimmat kehitettiin kilpailemaan perinteisiä pankkeja ja kansallisia talousjärjestelmiä vastaan. NEO on alusta, joka pyrkii tuomaan yhteen lohkoketjuteknologian ja valtion säätelemän talouden.

Itse asiassa tämä alusta kehittyy nimenomaan toimimaan valtioiden sääntöjen alaisuudessa. Tämä tekee NEO:sta huomattavasti puoleensavetävämmän ratkaisun myös perinteisille ja asemaltaan vakiintuneille yrityksille ja organisaatioille, eikä ainoastaan niille, jotka vastustavat nykypäivän perinteistä talousjärjestelmää ja rakenteita.

Perustamalla toimintansa totuttuihin vahvistusmenetelmiin, jotka on hyväksytty valtioiden toimesta eri puolilla maailmaa, NEO kasvattaa luottamusta ja lisää säätelyä hajautetussa talousjärjestelmässä suoritettavaan digitaaliseen kaupankäyntiin. Digitaalisten henkilöllisyyksien luominen osana alustaa on aivan uudenlainen ajatus.

Aivan kuten Ethereum, myös NEO niin kutsuttujen dApps- tai hajautettujen sovellusten pariin, joita voidaan kehittää alustalla. Kehittäjiä vetää puoleensa se, että NEO:n älykkäät sopimukset (NeoContract) ovat jo valmiiksi yhteensopivia eri ohjelmointikielien kanssa, joista esimerkkinä mainittakoon C#, Java ja muut suuret ohjelmointikielet.

Lisäksi on syytä mainita, että NEO on kehittänyt valuuttaansa tavalla, joka suosii siitä kiinni pitämistä. Tämän avulla estetään varsin tavanomainen toiminta, jossa sijoittajat ostavat valtavia määriä valuuttaa ja hankkiutuvat siitä eroon heti kun sen arvo nousee riittävästi. Lisää tietoa NEO:sta ja tuottovaluutta GAS:sta pääset lukemaan hiukan alempana tässä artikkelissa.

Mille markkinoille NEO suuntaa katseensa?

NEO:n alusta pystyy käsittelemään 10 000 transaktiota sekunnissa, joka on huomattavasti korkeampi määrä verrattuna moniin muihin kryptovaluuttoihin markkinoilla. Vertauksen vuoksi kerrottakoon, että esimerkiksi Visan transaktiokapasiteetti on noin 24 000 transaktiota sekunnissa ja Bitcoinin kohdalla luku on 3,3 - 8 transaktiota sekunnissa.

Tässä mielessä NEO on ainakin teoriassa sovellettavissa melkeinpä millä tahansa toimialalla kansainvälisen kaupan piirissä. Alusta keskittyy uuteen digitalisoituun talouteen, joka mahdollistaa resurssien ja varojen digitalisoimisen ja varmistaa samalla turvalliset ja luotettavat transaktiot palveluntarjoajien ja asiakkaiden välillä.

Tähän on vielä mainittava, että NEO:lla on jalansijaa Kiinassa, jonka vuoksi kiinalaiset kauppamarkkinat ovat alustalle luonnollinen perusta.

Keitä NEO:n taustalta löytyy?

NEO:n kehittivät Da HongFei ja Erik Zhang vuonna 2014. Nämä kaksi tunnetaan myös suoraan kiinalaisia yrityksiä ja Kiinan lainsäädäntöä vastaan toimivan OnChain-nimisen yrityksen perustajina. OnChain toimittaa lohkoketjuratkaisuja, ja vaikka NEO ja OnChain eivät olekaan samaa yritystä, toimivat ne silti tiiviisti yhteistyössä.

Kun kiinalaiset yritykset käyttävät OnChainin DNA-ratkaisua (Decentralised Network Architecture), yhdistyvät ne NEO:on ja sen hajautettuun talouteen. Näin ollen DNA:n soveltaminen lisää NEO:n alustan käyttöä ja edesauttaa samalla siirtymistä kohti älykästä taloutta, johon perustajat pyrkivät.

NEO:n ydintiimi on kiinalainen, mutta hajautettujen sovellusten ja älykkäiden sopimusten kehittäjät tulevat kaikkialta maailmasta. Avoimen lähdekoodin ratkaisuna NEO on kiinnostunut saamaan mahdollisimman suuren joukon kehittäjiä hyödyntämään alustaa jatkokehitystä ajatellen.

Mikä on NEO-kryptovaluutan tarkoitus?

NEO-alustan token, eli kryptovaluutta, on nimeltään niin ikään NEO. Lisäksi alustalla käsitellään myös toista valuuttaa, jota kutsutaan nimellä GAS. Aiemmin näitä kutsuttiin nimillä Antshares ja Antcoin, joka teki niiden erottamisesta hiukan helpompaa ja ymmärtää näiden molempien tarkoitusta.

NEO-kryptovaluutta voidaan rinnastaa yrityksen osakkeisiin. Kun omistat NEO-tokeneita, omistat siinä tapauksessa osan NEO-alustan verkosta. Tämä antaa esimerkiksi äänioikeuden yhtiökokouksissa ja sallii myös muutosten tekemisen verkossa. Omistat toisn sanoen osan NEO-yritystä silloin kun sinulla on omistuksessasi NEO-valuuttaa.

NEO ei ole jaettavissa osiin samaan tapaan kuin valtaosa muista kryptovaluutoista. Osuudet myydään ainoastaan kokonaisissa osissa, joka tarkoittaa sitä, että pienin osuus on 1. NEO-tokeneita omistamalla kerrytät tuottoa "osakkeillasi". Tuotot maksetaan GAS-kryptovaluutassa.

GAS toimii monellakin tapaa samalla tavalla kuin NEO-alustan standardivaluutta. Sitä käytetään kurssina transaktiokuluille, älykkäiden sopimuksen varastoimiseen sekä tokeneiden varastoimiseen yleisesti. Juuri GAS on se valuutta, jossa NEO-valuutan omistajille maksetaan palkkioita alustan tokeneiden käyttämisestä. GAS jakautuu 0,00000001 yksikköön.

Alustan ja siihen kuuluvien tokeneiden kehitysvaiheessa luotiin 100 miljoonaa NEO:a, joista 65 miljoonaa on kierrossa ostoja ja omistajuutta varten. GAS:ia puolestaan syntyy ajan myötä koko ajan lisää ja sen odotetaan valmistuvan 22 vuoden kuluessa.

Mitkä ovat NEO:n hyvät puolet?

Kenties NEO:n suurimpana etuna on se, että yhtiö pyrkii luomaan palveluita ajatellen tulevaa kysyntää, jonka oletetaan syntyvän, mutta jota ei vielä voida sanoa olevan olemassa. Koska yhä useammat yritykset, yksityishenkilöt ja valtiot tulevat tarvitsemaan mahdollisuuden turvalliseen ja digitalisoituun kaupankäyntiin, haluaa NEO varmistua siitä, että sillä on tarjota valmis alusta siihen.

Skaalaus on suuri ongelma valtaosassa kryptovaluuttoja. Jos verkolla ei ole riittävää kapasiteettia käsitellä kaikkia kirjattavia transaktioita, kokevat käyttäjät järjestelmän hitaana ja siinä saattaa esiintyä myös virheitä. NEO on asettanut tavoitteensa alusta alkaen korkealle ja tarjoaa mahdollisuuden useaan tuhanteen transaktioon sekunnissa.

Vaikka NEO muistuttaa Ethereumia monellakin eri tapaa, eroaa se siitä erityisesti hajautettujen sovellusten osalta tarjoamalla säädeltävän järjestelmän. Valtiot ovat jo ilmaisseet halukkuutensa ryhtyä avoimuuteen ja identiteettitarkastuksiin kryptovaluuttatransaktioiden yhteydessä. NEO perustaa sen koko älykkään talouden juuri tämänkaltaiseen turvallisuuteen ja läpinäkyvyyteen.

On syytä huomioida, että Kiina on yksi maailman talousmahdeista ja että maassa asuu yli miljardi ihmistä. Perinteisesti maalla on taipumusta suosia omia teknologisia ratkaisujaan ja välttää vastaavia länsimaisia vaihtoehtoja (esimerkiksi Alibaba Amazonin sijaan, jne). Kun NEO on edennyt pitkälle Kiinan markkinoilla, on siinä suurta potentiaalia.

Jotta valuutan arvo voisi nousta, on NEO:n alustaa sovellettava laajemmassa mittakaavassa. NEO pyrkii helpottamaan siirtymistä perinteisestä taloudesta digitalisoituun ja hajautettuun talouteen. Jos alusta onnistuu tässä, tulevat yhtiön osakkeet ja GAS-valuutta kasvattamaan arvoaan voimakkaasti.

Mitkä ovat NEO:n huonot puolet?

NEO:n suurin haaste kryptovaluuttana on se, ettei sitä voida jakaa yhtä yksikköä pienempiin osiin. Kaupanteossa on toki mahdollista käyttää desimaaleja, mutta silloin omistaja ottaa riskin ja voi sen myötä menettää osan valuutasta NEO:n siirtämisen yhteydessä kaupalliselta sivustolta NEO-lompakkoon.

Vaikka NEO pyrkii täyttämään talouden tarpeet tulevaisuudessa, ei silti voida olla täysin varmoja siitä, että juuri NEO tulee olemaan se alusta, joka tähän käyttöön valitaan. Neon riippuvaisuus suuren mittakaavan toteutuksesta arvon nostamiseksi onvoidaan nähdä järjestelmässä heikkoutena.

Lisäksi on tärkeää muistaa, että monelle kryptovaluuttojen ja lohkoketjujen hyödyntämisessä on kyse anonyymiydestä. On monia viitteitä siihen, että tulevaisuuden talous tulee koostumaan sekoituksesta hajautettua teknologiaa ja valtion asettamia säädöksiä. NEO on kuitenkin monella tapaa täysin kryptomaailman perusfilosofian vastainen, joka saattaa asettaa alustalle haasteita.

NEO:n suurin haaste on sen kunnianhimoinen tavoite tulla tulevaisuuden talouden ykkösalustaksi. Monen asian on osuttava kohdilleen, jotta NEO voisi onnistua tavoitteessaan. Samanaikaisesti NEO voi onnistuessaan nousta ensimmäiseksi aidosti mullistavakssi toimittajassa tämänhetkisessä digitalisoidussa älykkäässä taloudessa.

Lisätietoja:

Lue lisää visiosta NEO:n takana täältä.

Lue NEO:n White Paper täältä.

Da Hongfei - Neon perustaja - Blockchain World Conference - Joulukuussa 2017

0.00
%
 • Markkina-arvo:
  $0.00
 • 24 h kaupankäyntivolyymi:
  $0.00
 • Kierrossa olevat tokenit:
  $0.00
 • Tokenit yhteensä:
  $0.00
Verkkosivu:
https://neo.org/
Osta Bitcoineja, Litecoineja ja Ethereumia: Saat 10$ bonusta! Osta Coinbasella nyt